Το Ιατρικό Κέντρο Αθηνών ιδρύθηκε το 1984, στο Μαρούσι και αποτελεί τη ναυαρχίδα των Κλινικών του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών. Από τα πρώτα χρόνια της ίδρυσής του κατέστη «καταλύτης» των εξελίξεων στο χώρο της υγείας. Εισήγαγε, για πρώτη φορά στη χώρα μας, υπερσύγχρονα ιατρικά μηχανήματα, εξασφάλισε συνεργασία με τους κορυφαίους, στον τομέα τους, επιστήμονες προσφέροντας στον Έλληνα ασθενή υπηρεσίες που μόνο στο εξωτερικό μπορούσε, έως τότε, να αναζητήσει.

Το Ιατρικό Κέντρο Αθηνών καλύπτει συνολικά 11.000 τ.μ. σε ένα συγκρότημα τεσσάρων κτιρίων σπάνιας αισθητικής και λειτουργικότητας. Έχει δυναμικότητα 300 νοσηλευτικών κλινών και διατηρεί σε διαρκή ετοιμότητα λειτουργίας 24 υπερσύγχρονες Χειρουργικές Αίθουσες, με αυτόνομο εξοπλισμό, επιτρέποντας τη διαρκή, απρόσκοπτη και παράλληλη λειτουργία τους.

Η κλινική διαθέτει πολυδύναμη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (Μ.Ε.Θ.) 30 κλινών, εξοπλισμένη με τελευταίας γενιάς μηχανήματα και στελεχωμένη με ειδικά εκπαιδευμένους ιατρούς και νοσηλευτές.

Το Ιατρικό Κέντρο Αθηνών εστιάζει στη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών, με τη συνεχή ανάπτυξη συστημάτων διαχείρισης ποιότητας.

Ο διαρκής εκσυγχρονισμός των εγκαταστάσεων, οι επενδύσεις σε πρωτοποριακό τεχνολογικό ιατρικό εξοπλισμό και η στελέχωσή του με έμπειρο, εξειδικευμένο, άριστα εκπαιδευμένο ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό, έχουν καθιερώσει το Ιατρικό Κέντρο Αθηνών ως ένα από τα πλέον σύγχρονα και αξιόπιστα νοσηλευτικά ιδρύματα της χώρας και τον Όμιλο Ιατρικού Αθηνών ως την κορυφαία ιδιωτική αλυσίδα νοσοκομείων. Ο Ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός αποτελεί για το Ιατρικό Κέντρο Αθηνών βασική προτεραιότητα και πρώτιστη επένδυση. Στο πνεύμα αυτό, επιλέγονται υπερσύγχρονα μηχανήματα, όργανα και εργαλεία τελευταίας γενιάς προκειμένου να παρέχονται υψηλών προδιαγραφών ιατρικές υπηρεσίες.

Τα μηχανήματα αναβαθμίζονται συνεχώς ή αντικαθίστανται, όταν εμφανιστούν τελειότερα με εξελιγμένες δυνατότητες.

Το εξειδικευμένο προσωπικό και τα ιατρικά μηχανήματα τελευταίας γενιάς και άριστης τεχνολογίας δημιουργούν τις προϋποθέσεις που εγγυώνται αξιόπιστες εξετάσεις και αποτελεσματική θεραπεία.

Ιατρικό Κέντρο Αθηνών