Ο Γιώργος Παπαϊωάννου είναι επεμβατικός καρδιολόγος. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Λάρισα. Πέρασε πρώτος στην Ιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης απ΄ όπου και αποφοίτησε. Μετά την εκπλήρωση των στρατιωτικών του υποχρεώσεων και της υπηρεσίας υπαίθρου αναχώρησε για τις ΗΠΑ, όπου και παρέμεινε για επτά χρόνια παίρνοντας τις ειδικότητες της Παθολογίας, Καρδιολογίας και Επεμβατικής Καρδιολογίας, στα πανεπιστήμια Tufts της Βοστώνης και Connecticut αντίστοιχα. Έχει μεγάλη εμπειρία στις σύγχρονες ενδοαγγειακές επεμβατικές τεχνικές τόσο στα στεφανιαία όσο και στα περιφερικά αγγεία. Ήταν ο κύριος οργανωτής και βασικός υπεύθυνος του προγράμματος της συνδυασμένης φαρμακευτικής και επεμβατικής θεραπείας στο οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου από το 2000 στο πανεπιστήμιο του Connecticut. Με πανεπιστημιακή υποτροφία, πήρε δίπλωμα Μάστερ στη Δημόσια Υγεία με κατεύθυνση στην κλινική έρευνα.

Έχει μιλήσει και παρουσιάσει την έρευνά του στα μεγαλύτερα αμερικανικά και ευρωπαϊκά συνέδρια κλινικής και επεμβατικής καρδιολογίας. Έχει δημοσιεύσει άρθρα και κεφάλαια σε κορυφαία διεθνή περιοδικά πάνω σε θέματα δυσλειτουργίας του ενδοθηλίου των αγγείων, πυρηνικής καρδιολογίας και επεμβατικής αντιμετώπισης του οξέος εμφράγματος του μυοκαρδίου με αγγειοπλαστική. Είναι μέλος της αμερικανικής, ευρωπαϊκής, και ελληνικής καρδιολογικής εταιρείας, καθώς και της αμερικανικής και ευρωπαϊκής εταιρείας επεμβατικής καρδιολογίας. Συμμετέχει ενεργά στις δραστηριότητες της ευρωπαϊκής και ελληνικής επεμβατικής καρδιολογικής ομάδας, με σκοπό την καταγραφή και κλινική παρακολούθηση των επεμβατικών πράξεων, ενώ ήταν ο κύριος οργανωτής και υπεύθυνος της πανελλήνιας καταγραφής στεφανιαίων επεμβάσεων (2008-2011) που έγινε από την ομάδα εργασίας της επεμβατικής καρδιολογίας της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας.

Από το Σεπτέμβριο του 2004 ασκεί την επεμβατική καρδιολογία στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών. Η κύρια ενασχόλησή του είναι η επεμβατική αντιμετώπιση της στεφανιαίας νόσου συμπεριλαμβανομένης και της άμεσης αντιμετώπισης του οξέος εμφράγματος του μυοκαρδίου σε καθημερινή βάση (πρωτογενής αγγειοπλαστική). Στο αιμοδυναμικό εργαστήριο χρησιμοποιεί τη νέα τεχνολογία (ενδοστεφανιαίο υπερηχογράφημα, FFR, iFR) καθώς και ελάχιστα επεμβατικές τεχνικές (στεφανιογραφία και αγγειοπλαστική από την κερκιδική αρτηρία του χεριού) με εξαιρετικά αποτελέσματα. Επίσης, ένα μέρος της κλινικής πρακτικής του είναι και η επεμβατική αντιμετώπιση της περιφερικής αγγειακής νόσου (αγγειοπλαστική υποκλειδίων, καρωτίδων, νεφρικών και λαγονίων αρτηριών) καθώς και των δομικών συγγενών καρδιοπαθειών σε ενήλικες (ανοιχτό ωοειδές τρήμα, μεσοκολπική επικοινωνία, στένωση ισθμού αορτής). Το 2013 και σε συνεργασία με το Καρδιοχειρουργικό Τμήμα, ξεκίνησε και το πρόγραμμα διαδερμικής τοποθέτησης (αντικατάστασης) αορτικής βαλβίδας, το 2019 το πρόγραμμα διαδερμικής διόρθωσης μιτροειδούς με τη συσκευή Mitraclip και πρόσφατα το πρόγραμμα διαδερμικής σύγκλεισης του ωτίου του αριστερού κόλπου. Είναι παντρεμένος με τη φιλόλογο Αριέττα Λιαπή και έχει τρία παιδιά, την Κατερίνα, το Βασίλη και το Φίλιππο-Νικόλαο.

Ιατρείο: Λ. Πεντέλης 16, Χαλάνδρι, 15234, Τηλ: 210 6893577 – Fax: 210 6893588 
Ιατρικό Κέντρο Αθηνών:
 Διστόμου 5-7, Μαρούσι 15125, Τηλ: 210 6862250 / 210 6106715 – Fax: 210 6862270, E-Mail: gpapaio@otenet.gr